Rossi bi rado prešao u Barcelonu

Rossi bi rado prešao u Barcelonu

Edmir Škorić

S tvrdnjom da "svaki igrač sanja da obuče dres Barcelne" Villarrealov mladi napadač Giuseppe Rossi izrazio je želju da pojača redove katalonskog giganta.

Rossi, 24-godišnji napadač, očekuje da se u nekoliko narednih sedmica donese odluka o njegovoj budućnosti. Spominje se i kao navodno Barcelonino ovoljetno pojačanje.

"Barcelona je najbolji klub na svijetu. Svaki svjetski igrač sanja da igra za najbolje, pa tako i ja. Svi znamo da je Barca osvojila mnogo titula i to je ono što privlači svakog igrača. Nadam se da ću jednog dana imati priliku igrati utakmice popout one u subotu u finalu Lige prvaka. Naporno radim da bih to postigao", kazao je Rossi za katalonski radio.

Rossi je odigrao više od 100 utakmica za Villarreal od dolaska iz Manchester Uniteda 2007. godine, a novi ugovor ga za El Madrigal veže do ljeta 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.