Rossi podnio ostavku na mjesto trenera Lazia

Rossi podnio ostavku na mjesto trenera Lazia

Trener fudbalera Lazia Delio Rossi neočekivano je podnio ostavku na tu funkciju pošto je zaključio da naredne sezone neće imati potpunu podršku kluba.

Lazio iza sebe ima prilično uspješnu sezonu u kojoj su rimski nebeskoplavi osvojili Kup Italije, a prvenstvo završili na desetom mjestu.

“Ovo nije bila laka odluka. Jednostavno, više se nisam nalazio u centru projekta ’Lazio’”, rekao je Rossi na konferenciji za medije Rossi.

Predsjednik kluba Claudio Lottito u nedavnim intervjuima odbijao je da potvrdi da će 48-godišnji Rossi ostati na Olimpiku, dok su mediji već saopštili da je glavni kandidat za novog trenera rimske ekipe bivši trener Palerma Davide Balardini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.