Rossi sve bliži Barceloni, želi ga i Milan

Transferi

Rossi sve bliži Barceloni, želi ga i Milan

Edmir Škorić

Giuseppe Rossi, italijanski nogometni reprezentativac, skoro sigurno će ovog ljeta napustiti redove španskog Villarreala. Najbliži njegovom dovođenju je tim Barcelone, no odjednom se poajvila informacija da ga želi i Milan.

Pojedini mediji počeli su izvještavati kako je Milan, novi italijanski prvak, ušao u utrku za Rossijem, te ga na kraju želi „ukrasti“ od evropskog prvaka. Ipak, Rossijev menadžer Federico Pastorello ograđuje se takvih navoda, rekavši da nema pojma o bilo kakvom interesu Rossonera.

“Nikada nisam imao bilo kakav kontakt s Milanom“, rekao je Pastorello za italijansku verziju Sky Sport. Njegov transfer u Barcelonu iz dana u dan postaje sve izvjesniji. „Rossi bi mogao otići u Barcelonu i pojačati ionako jaku momčad. Oni ga već neko vrijeme prate. Giuseppe ima 24 godine i osjeća se dovoljno spremnim da igra u velikom klubu i Barcelona će biti ostvarenje sna za njega“, dodao je Rossijev menadžer.

Osim Barcelone, pa eto navodno i Milana, interes za Rossijem pokazali su još Inter i Juventus. Rossi se trenutno previše ne zamara svim tim glasinama.

“U ovom trenutku ne znam šta mi budućnost donosi, posljednjih nekoliko dana bio sam fokusiran isključivo za nacionalni tim. Bio sam pozitivno iznenađen kada sam vidio svoje ime povezano s Barcelonom. Na kraju treba vidjeti šta je stvarnost, a šta nije. Da li je Barcelona moj prvi izbor? Sačekat ćemo i vidjeti što će se dogoditi“, rekao je Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.