Rossi: Svi smo tužni zbog Montoliva

Italijani ostali bez veznjaka Milana

Rossi: Svi smo tužni zbog Montoliva

Edmir Škorić

Bez Riccarda Montoliva, veznjaka Milana, Italijani će putovati u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

Za Montoliva je bila kobna osma minuta sinoćnje prijateljske utakmice Italije i Republike Irske (0:0). Nogometaš Milana doživio je fakturu tibije, pa je otpao sa spiska igrača koji idu na Mundijal. 

"Povreda se nije činila tako ozbiljnom na terenu. Očito je da smo svi jako tužni i niko nije želio da vidi kako veliki igrač kao Riccardo mora napustiti igru na takav način", rekao je Montolivov suigrač iz reprezentacije Giuseppe Rossi, koji se potom osvrnu na pripreme.

"Ja sam u redu. Bili smo malo umorni zbog posla kojeg smo uradili u Covercianu, ali sretan sam. Igram sam 70 minuta na visokoj razini, a ostale su još dvije sedmice do početka SP-a, pa ćemo vidjeti. Kada igrate kao drugi napadač morate pokušati ići u prostor između veznog reda i napada. To je bila moja uloga", objasnio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.