Rossi u petak na operaciji koljena

Rossi u petak na operaciji koljena

Edmir Škorić

Italijanski napadač španjolskog nogometnog kluba Villarreal, Giuseppe Rossi (25), u petak će u Sjedinjenim Američkim Državama operisati ligamente desnog koljena.

Rossijevi ligamenti popucali su prošle sedmice na jednom od Villarrealovih treninga. To mu se dogodilo već drugi put u posljednjih godinu dana, a i tada je, u novembru, operiran u SAD-u.

Italijana će operirati dr. Richard Steadman, specijalista iz Vaila koji je operirao mnoge sportiste, među kojima i poznatu hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić i njenog brata Ivicu.

Pauzirat će nesretni napadač pola godine te propustiti Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini ovoga ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.