Rossi: Zaslužili smo da prođemo Milan

Trener Palerma oduševljen

Rossi: Zaslužili smo da prođemo Milan

Edmir Škorić

Nogometaši Palerma u utorak navečer proslavili su plasman u finale Italijanskog kupa. Sicilijanci su pred svojim navijačima savladali Milan 2:1, a u prvom susretu na San Siru nije bilo pobjednika (2:2).

Momčad Palerma tako se izborila za svoje treće finale Italijanskog kupa. U prva dva, igrana u sezonama 1973/74 te 1978/79, nisu slavili, pa će im ovo biti treća sreća. U finalu će igrati protiv Intera ili Rome. Zapravo, svog protivnik saznat će večeras, a bliži finalu je Inter koji je u prvoj utakmici s 1:0 slavio u Rimu.

Palermo je golovima Giulija Migliaccija i Cesarea Bova imao dvostruko vodstvo, da bi kasna utjeha Milana stigla u vidu pogotka Zlatana Ibrahimovića.

"Momčad je uložila ogroman napor. Ozbiljna smo momčad i dokazali smo ponovo da smo bolji, te da smo željeli finale zbog naših navijača. Nismo se pribojavali Milana, i u ovih 180 minuta zaslužili smo prolaz", kazao je Palermov trener Delio Rossi, koji je skromno govorio o svojoj budućnosti na klupi sicilijanskog kluba:

"Moja budućnost zavisi od mog uspjeha. Najvažnije je da se gradi momčad, koja je mlada i gladna uspjeha", dodao je 50-godišnji stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.