Rossiju kapitenska traka protiv Rumunije

Rossiju kapitenska traka protiv Rumunije

Napadač reprezentacije Italije Giuseppe Rossi nosiće kapitensku traku Azzura tokom večerašnje prijateljske utakmice sa Rumunijom u Klagenfurtu.

Selektor italijanske reprezentacije Cesare Prandelli izabrao je napadača Villarreala za kapitena u večerašnjem susretu, jer će Andrea Pirlo i Daniele De Rossi susret početi sa klupe.

Svoj debi u dresu Italije večeras bi trebali imati Andrea Ranocchia, Federico Balzaretti, Cristian Ledesma i Alessandro Diamanti.

Rumunija, protivnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo, u svom sastavu neće imati ponajboljeg igrača Adriana Mutua, koji je po svemu sudeći završio igranje u nacionalnom dresu.

Vjerovatni sastavi u večerašnjoj utakmici:

Italija (formacija 4-3-1-2): Viviano; Santon, Bonucci, Ranocchi, Balzaretti; Aquilani, Ledesma, Mauri; Diamanti; Balotelli, Rossi.

Rumunija (4-4-2): Taturusanu; Maftei, Tamas, Chivu, Rat; Torje, Ropotan, Florescu, Deac; Stancu, Marica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti