Rossoneri se oprostili od Kupa

Tuga na San Siru

Rossoneri se oprostili od Kupa

Edmir Škorić

Milan je večeras razočarao na svom San Siru u četvrtfinalnoj utakmici italijanskog Kupa. Poraženi su od Udinesea s 0:1 i tako elminisani iz Kupa. Doduše, trener Leonardo je izveo potpuno izmijenjeni sastav.

Nakon poraza od Intera u gradskom derbiju i udaljavanja od Scudetta, Milan je na San Siru doživio poraz od Udinesea i oprostio se od Kupa. Trener Leonardo igrao je bez Pata, Ronaldinha, Neste, Beckhama, Seedorfa, Dide...

Osjetilo se to i na terenu, gdje su potpunu dominaciju imali gosti iz Udina. Iako su imali dosta prilika, igrači Udinesea su Abiattija matirali tek u nastavku utakmice. Greška domaće odbrane na desnoj strani, Di Natale dodaje do Inlera koji odmjerenim prizemnim udarcem donosi gostima gol za, ispostavilo se kasnije, prolaz u polufinale.

Posljednji četvrtfinali meč odigrat će sutra Inter i Juventus. Podsjetimo, Roma je sinoć teškom pobjedom nad Catanijom izborila polufinale, baš kao i Fiorentinakoja je sa 3:2 pobijedila Lazio.
Kup Italije:
AC Milan - Udinese 0:1 (Inler 56)
Roma - Catania 1:0
Fiorentina - Lazio 3:2
Inter - Juventus (sutra)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.