Rossoneri se spasili: Andre Silva će im ipak donijeti neku zaradu

Sevilla će otkupiti ugovor Portugalca

Rossoneri se spasili: Andre Silva će im ipak donijeti neku zaradu

E. Čaušević

Portugalski napadač Andre Silva na ljeto 2017. godine stigao je kao veliko pojačanje u Milan iz Porta.

Rossoneri su odlučili tada da neće štediti kada je u pitanju Andre Silva koji je imao još nekoliko ponuda. Italijanski klub je brzo postigao dogovor s Portom, a Andre Silva je u Milan stigao za 38 miliona eura i od njega se mnogo očekivalo.

Međutim, u prvoj sezoni na San Siru ovaj mladi napadač imao je poprilično skroman učinak, te je većinu utakmica počinjao s klupe za rezervne igrače. Zbog toga je Milan odlučio ovog ljeta da ga pošalje na posudbu u Sevillu gdje se Silva preporodio.

Već na prvo nekoliko utakmica pokazao je da je odličan napadač i gotovo sigurno će Sevilla otkupiti njegov ugovor, a za divno čudo će Milan na kraju i nešto da zaradi. Jednogodišnja posudba Sevillu košta četiri miliona eura, a otkup ugovora još 39 miliona eura što znači da će Milan inkasirati pet miliona eura za Silvu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi