RTS zbog Srebrenice plaća milionsku kaznu
Aleksandar Tijanić, direktor RTS

UEFA nema milosti

RTS zbog Srebrenice plaća milionsku kaznu

Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) namjereva naplatiti odštetu od Radiotelevizije Srbije zato što je, zbog prenosa sjednice Skupštine na kojoj je usvojena Deklaracija o Srebrenici, otkazan prenos četvrtfinala Lige prvaka Bayern - Manchester United.

Zbog kršenja ugovora sa UEFA-om RTS-u prijeti kazna od najmanje milion eura. Naime, u utorak navečer na Prvom programu RTS-a emitovan je prenos košarkaške utakmice Partizan - Maccabi, dok je na Drugom kanalu bio prenos sjednice Skupštine. Derbi Lige prvaka mogao je biti emitovan samo ako bi skupštinski prenos bio prekinut.

Press tvrdi kako je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić bio ucijenjen da ne prekida prijenos iz parlamenta. U jednom trenutku mu je čak iz političkog vrha poručeno: "Pa, nećeš valjda da zbog tebe ne bude usvojena Deklaracija o Srebrenici?!"

Na Tijanićevo insistiranje, predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović RTS-u je poslala pisani zahtjev za izravan prijenos sjednice, a država se, piše Press, obavezala i da će snositi sve troškove odštete prema UEFA-i.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti