Rudar bolji od Bratstva, pobjede Jedinstva i Slobode

Rudar bolji od Bratstva, pobjede Jedinstva i Slobode

Adnan Beganović

U okviru 13. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano sedam utakmica, a u derbiju kola Rudar je u Kaknju s minimalnih 1:0 savladao Bratstvo.

Sve do 90 minute susreta u Kaknju nije bilo golova, a onda je rezervista Ajdin Dželo zabio za veliko slavlje domaćih fudbalera.

Do gostujućih trijumfa stigli su vodeće Jedinstvo i Sloboda. Jedinstvo je golom Nuspahića slavilo u Orašju, dok je Sloboda golom Mujkića u Bugojnu savladala Iskru.

Pogotkom Turbića Gradina je savladala Mladost, Čapljina je u Banovićima sa 3:1 savladala Budućnost, dok je Igman u Konjicu bio bolji od Troglava, a u Sanskom Mostu su Podgrmeč i GOŠK podijelili bodove (0:0).

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.