Rudar bolji od Drine HE
Igor Ilić

Pripremne utakmice ekipe iz Kaknja

Rudar bolji od Drine HE

Nakon remija sa premijerligašem Leotarom iz Trebinja (1:1) i pobjede protiv domaćeg Azota (2:0), nogometaši kakanjskog Rudara bili su uspješniji i protiv prvoligaša RS, ekipe Drine HE. Golovima Amela Neimarlije i Igora Ilića zeleno-crni su porazili Višegrađane sa 2:1.

Do konca priprema u Vitkovićima, Rudari će odigrati još jednu kontrolnu utakmicu. Posljednja provjera na programu je u srijedu 22. jula, kada će snage odmjeriti protiv Sutjeske iz Foče.

Rudar je potvrdio učešće na memorijalnom turniru "Galib Mujičić", koji se igra u Vitezu narednog vikenda, na kojem će pored domaćeg drugoligaša i Rudara, nastupiti i premijerligaši Travnik i Čelik.

Pored u ova četiri kluba, rahmetli Galib Mujičić nastupao je još i u Timoku iz Zaječara (Srbija), čija je ekipa prije dvije godine bila sudionik ovog tradicionalnog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.