Rudar bolji od GOŠK-a
Eldin Murić

Prva liga Federacije BiH

Rudar bolji od GOŠK-a

U derbiju 15. kola Prve lige Federacije BiH, Kakanjci su uspjeli savladati tradicionalno neugodnu momčad GOŠK-a i osvojiti nova tri boda koja ih ostavljaju u trci za prvaka.

Derbi je protekao u tvrdoj i borbenoj utakmici u kojoj je rezultat cijelo vrijeme bio neizvijestan. Istina, domaći su gol odluke postigli dosta rano. Tvorac pobjede bio je Eldin Murić, prošlosezonski član GOŠK-a, koji je zadavao dosta muke svojim donedavnim suigračima Velike zasluge za pobjedonosni  pogodak pripadaju i Džemi Sadikoviću, koji je silovito izveo slobodni udarac sa 25 metara,a lukavi Murić glavom skrenuo loptu pored nemoćnog Kadića. Murić je u sudačkoj nadoknadi imao još jedan zicer i prosto je neshvatljivo kako je sa svega pet metara nije uspio pogoditi okvir gola.

Gosti su se predstavili u svjetlom izdanju. Predstavili su se kao težak protivnik, čija igra ima glavu i rep. Čak su u finišu imali inicijativu,ali je odbrana Rudara djelovala dosta sigurno i napadači GOŠK-a nisu došli do izražaja.

Kao rijetko kada,ova utakmica između ljutih rivala Rudara i GOŠK-a odigrana je u pravom sportskom nadmetanju. Tome su najviše doprinijeli igrači oba tima, ali i treneri Šešlija i Borovac, kao i mladi sudija Danijel Bojo iz Kiseljaka, koji je svojim pravovremenim i objektivnim odlukama štitio igru i igrače, čime je u znatnoj mjeri uticao na fer i korektno ponašanje,koje se, nažalost, rijetko viđa na prvoligaškim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.