Rudar bolji od Jedinstva

Prva liga Federacije BiH

Rudar bolji od Jedinstva

Danas je odigrano šest susreta 22. kola Prve fudbalske lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedinstvo je ostalo na drugoj poziciji, iza Olimpika, i pored poraza na gostovanju kod Rudara, koji je slavio pobjedu rezultatom 3:2.

SAŠK Napredak je sa uvjerljivih 3:1 bio bolji u Doglodima od Krajine, Budućnost također nije imala problema u susretu sa Žepčem (2:0), dok je jedini bod za gostujuće ekipe u ovom kolu odnio Trolgav, odigravši 1:1 sa Ozrenom.

Rezultati

SAŠK Napredak - Krajina 3:1
Bratstvo - Čapljina 1:0
Ozren - Troglav 1:1
Vitez - Bosna 1:0
Rudar - Jedinstvo 3:2
Budućnost - Žepče 2:0
Sutra igraju: Olimpik - Iskra i GOŠK - Omladinac.

U vodstvu je Olimpik sa 49 bodova, a slijede Jedinstvo sa 39, Rudar 38, Bosna 37, Budućnost 34, Žepče, GOŠK i Iskra po 33, Troglav i Vitez po 30, Omladinac i SAŠK Napredak po 29, Bratstvo 26, Čapljina 25, Krajina 22 i Ozren s 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.