Rudar iz Bukinja osvajač kupa Grada Tuzle

Sjajna utakmica na Tušnju

Rudar iz Bukinja osvajač kupa Grada Tuzle

E. Dindić, foto: E. Dindić

U finalnoj utakmici Kupa Grada Tuzle na Tušnju su se sastali OFK Tuzla i Rudar iz Bukinja. Na kraju ekipa iz Bukinja slavila je pobjedu rezultatom 1:0 (1:0). 

Od početka i jedna i druga ekipa pokazale su inicijativu i želju za pobjedom. Vidjeli smo veliku borbu sa obje strane, te par odličnih udaraca. U 35. minuti sudija Amel Cipurković nakon jednog starta u šesnaestercu tima iz Bukinja dosuđuje kazneni udarac za ekipu OFK Tuzle. Prekaljeni as Mirza Porčić preuzima odgovornost na sebe, te pogađa stativu, da bi iz odbijanca Nurija Suljić šalje loptu preko gola. Igrala se 42. minuta kada Edin Borić na drugoj strani pravi pravu malu minijaturu te u stilu rasnih golgetera pogađa gol Tuzle za vodstvo od 1:0.

Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donosi veliku borbu obje ekipe, Tuzla je krenula po sve ili ništa ali na kraju nije uspjela doći do poravnanja te na kraju pehar odlazi zasluženo u ruke ekipe Rudara iz Bukinja.

Top Komentari

crnoicrveno
Oma prekaljeni as hahahahahahahahahahahahha e dugo vecu retardaciju nisam procitao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi