Prva liga FBiH je tek počela, a već stižu žalbe na suđenje

Početak pun tenzija

Prva liga FBiH je tek počela, a već stižu žalbe na suđenje

A. Čaušević

Prva liga FBiH je krenula minulog vikenda, a ako se po jutru poznaje dan i ova sezona će biti uzbudljivija nego inače.

Kako to obično biva u Prvoj ligi FBiH sudije su konstantno pod lupom, a pojave da se klubovi žale na sudijski kriterij i pojedine odluke ne predstavlja nikakvu novost.

Prvo kolo nove sezone nije moglo proteći bez žalopajki. U centru pažnje je bio glavni sudija utakmice Rudar Kakanj - GOŠK, Semir Sarajkić.

Susret je okončan neriješenim rezultatom 1:1. Iz Rudara su već uputili prigovor na suđenje sudije iz Sarajeva te njegove pomoćnike Almira Huskića i Amira Hušidića.

Klub iz Kaknja je danas objavio i kratki video zapis sa dvije sporne situacije koje su prema njihovom mišljenju dosuđene u korist gostiju.

[facebook]https://www.facebook.com/FKRudarKakanj/videos/307914037755271/[/facebook]

"Jučer smo uputili prigovor savezu na suđenje glavnog sudije Semira Sarajkića sa pomoćnicima Almirom Huskićem i Amirom Hušidićem, a sad objavljujemo video spornih situacija da upoznamo i javnost sa sramotnim sudijskim odlukama na utakmici protiv GOŠK-a.

Prva situacija: Sudija ne svira očigledan penal za koji je golman Adnan Bobić trebao dobiti i karton, minimalno, žute boje.

Druga situacija: Nakon ubačaja iz slobodnog udarca i odbrane našeg golmana, ni glavni, a ni pomoćni sudija "ne vide" dva puta igranje rukom gostujućeg igrača Josipa Šantića koji je na taj način i izjednačio rezultat u 89. minuti utakmice", naveli su iz Rudar Kaknja. 

Promo

Top Komentari

Secerko
Ovo drugo se ne vidi najbolje, al brate prva situacija penal ko zgrada.
6 0
mirza24
Sarajkic sudija godinama pomaze gosk pogledajte malo zadnje godine
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi