Rudar među favoritima za titulu prvaka
FK Rudar Kakanj

Uoči starta Prve lige Federacije BiH

Rudar među favoritima za titulu prvaka

Pripreme i čak 11 pripremnih utakmica su iza nogometaša kakanjskog Rudara. Sad treba na početku sezone pokazati jesu li one bile djelotvorne, je li ekipa spremna, može li opravdati ulogu favorita u borbi za naslov prvaka.

Pripreme su pokazale da se zeleno-crni mogu nositi s jakim klubovima (Leotar, Čelik), ali bilo je i oscilacija i padova (Vitez) i teško je davati konačan sud o formi i kvaliteti tima koji je u odnosu na minulu sezonu pretrpio znatne promjene.

"Start sezone dočekujemo spremni i u dobrom stanju. Zdravstveni bilten je povoljan, svi igrači osim Miletića su spremni i već u nedjelju u Mionici očekujem da pokažu svoje pravo lice i ostvare povoljan rezultat.", kaže prvi trener Rudara Nijaz Kapo.

Trener Rudara uvažava ekipu Omladinca, koja kotira kao neugodan domaćin, ali vjeruje da će njegovi puleni pokazati samopouzdanje i otvorenom igrom uspjeti osvojiti bod(ove).

Uprava kluba, koja je igračima osigurala optimalne pripreme i izmirila sve obaveze, očekuje da će igrači znati to cijeniti i vratiti dobrim igrama i rezultatima.

"Mi smo sa svoje strane sve učinili i sad je na igračima da to pokažu na terenu.Uvjeren sam da će svi koji dobiju šansu pokazati samopouzdanje, ali što je još važnije hrabrost i samouvjerenost u vlastite mogućnosti.", kaže predsjednik Rudara Mensur Mušija, koji ne skriva premijerligaške ambicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.