Rudar odnio bod s Grbavice

Rudar odnio bod s Grbavice

Rudar je odnio bod s Grbavice. Nakon 95 minuta igre novi Premijerligaš je uspio osvojiti svoj prvi bod u povijesti na Grbavici protiv Željezničara koji je još jednom razočarao svoje navijače koji su i ovaj put dobro ispunili Grbavicu.

Prvo poluvrijeme je proteklo u terenskoj nadmoći Željezničara, ali je golman Asmir Avdukić ostao nesavladan. Ipak, gosti su bolje otvorili utakmicu i već u 4. minuti napravili odličnu šansu za pogodak. Slijepić je izašao sam pred Šehića, ali je golman mlade reprezentacije izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Nakon ove šanse uslijedio je period ispitivanja snage i oprezne igre oba tima. Željezničar je polako gradio igru, posebno preko krila, a najagilniji bio je Samir Bekrić. Željezničar je propustio nekoliko poluprilika, ali ona prava prilika došla je tek u 28. minuti utakmice.

Lazar Popović je izašao sam pred Avdukića, ali je golman Prijedorčana ostao nesavladan. Željezničar je nakon toga krenuo znatno ofanzivnije ka golu Avdukića. Samir Bekrić je u 32. minuti odlično pronašao Ćuluma koji glavom ne uspijeva pogoditi mrežu gostiju.

Šest minuta kasnije ponovo su isti akteri bili na sceni. Bekrić je odlično na samo tri metra od gola Avdukića pronašao Ćuluma, ali ni ovaj put vezista Željezničara nije bio precizan. Dvije minute kasnije Bekrić izvodi skraćeni korner s desne strane, a ponovo Ćulum sa sedam metara ne uspijeva savladati Avdukića.

U 41. minuti jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Rudara. Benjamin Čolić je odlično probio po desnoj strani i ušao u šesnaesterac gostiju gdje je srušen, ali je sudija ostao nijem smatrajući da nije bila riječ o penalu.

Na isteku prvog dijela još jedna dobra prilika za domaće. Bekrić je ponovo bio u ulozi asistenta, a Elvis Mešić iz neposredne blizine ne uspijeva pogoditi gol Avdukića. Na poluvrijeme se otišlo  početnim rezultatom 0.0.

Drugo poluvrijeme je Željezničar krenuo još ofanzivnije ka golu Rudara. Najbolju priliku na utakmici nije iskoristio Alen Mešanović koji pogađa stativu nakon centaršuta Svrake u 50.minuti utakmice.

U 64. minuti hladan tuš za domaće navijače. Saša Stijepić je odlično proigrao iskusnog Nedžada Žerića koji  proslijeđuje loptu za Golića koji donosi prednost gostima. Ipak, radost gostiju je trajala samo dvije minute. Nakon ubačaja Mirka Radovanovića u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snalazi Alen Mešanović koji svojim trećim golom u prevenstvu donosi radost domaćim navijačima.

Pet minuta kasnije nova prilika za vodstvo domaće momčadi. Radovanović je odlično s lijeve strane uposlio Ćuluma koji pogađa stativu, a loptu koja je šetala po gol liniji Rudara gostujući igrači izbacuju u korner.

Željezničar je do kraja utakmice napravio još nekoliko poluprilika, ali nije bilo promjene rezultata. Nakon izgubljena dva boda protiv Rudara može se reći da se u redove Željezničara uvukla mala kriza igre, ali i rezultata.

Napad je očito slabija strana plavih, koji sa nastrpljenjem čekaju oporavak Damira Rovčanina koji bi trebao popraviti boljku zvanu neefikasnost. Željezničar je protiv Rudara napravio nekoliko prilika, ali ih nisu uspjeli iskoristiti ni s tri metra od gola Avdukića.

Gosti su sasvim zasluženo osvojili svoj prvi historijski  bod na Grbavici, a navijači domaćeg tima su stadion napustili razočarani. Euforija s početka prvenstva sve manje ima mjesta među pristalicama Željezničara.

ŽELJEZNIČAR – RUDAR 1:1
SARAJEVO- Stadion Grbavica. Gledatelja oko 5.000.  Sudija: Tomislav Čulić.  Strijelci: 0:1 Golić 64. minuta, 1:1 Mešanović 66.  Žuti kartoni: Radovanović, (Željezničar)Kovačević,  Žerić, Golić, Šodić  (Rudar).
ŽELJEZNIČAR: Šehić – Čolić, Mešić, Cocalić, Radovanović – Svraka (Serdarević od 65.), Ćulum, Stanić, Bekrić – Mešanović, Popović (Mehić 82. minuta). Trener: Amar Osim
RUDAR: Avdukić – Šodić, Kotaran, Stakić, Jeftić – Kovačević. Kikić, Žerić, Stijepić – Golić, Kantar (Dašić). Trener: Darko Nesterović.
1. Borac 7 6 1 0 13:3 19
2. Velež 7 4 2 1 15:5 14
3. Široki Brijeg 7 4 1 2 11:6 13
4. Modriča 7 3 2 2 11:9 11
5. Željezničar 7 2 4 1 6:5 10
6. Olimpik 6 3 1 2 7:11 10
7. Zrinjski 7 2 3 2 9:10 9
8. Leotar 7 3 0 4 4:6 9
9. Rudar 7 2 2 3 7:7 8
10. Laktaši 7 2 2 3 11:12 8
11. Sarajevo 6 2 2 2 7:8 8
12. Zvijezda 7 2 1 4 5:9 7
13. Sloboda 7 2 1 4 6:11 7
14. Slavija 7 1 3 3 3:6 6
15. Travnik 7 1 3 3 7:11 6
16. Čelik 7 1 2 4 4:7 5

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.