Rudar poražen od Slavena

Prijedorčani ponovo izgubili

Rudar poražen od Slavena

Midhat Šljivak

Poslije Širokog Brijega i fudbaleri hrvatskog trećeligaša Slavena iz Konavla pobijedili su Rudar Prijedor i to sa 3:1. Jedini pogodak za premijerligaša iz BiH postigao je Haris Handžić, koji je uspio samo da izjednači rezultat.

"Teren u Tučepima ličio je na pravu oranicu i nismo mogli da odigramo kvalitetno. Da sve bude još gore zbog loše podloge skočni zglob je povrijedio i naš defanzivac Boris Savić kojem sad slijedi pauza. Mi treniramo na terenu sa vještačkom podlogom, a onda odemo na neku oranicu i doživmo i poraz, ali i ostanemo bez igrača", rekao je trener Velimir Stojnić.

Kormilar u Rudaru kaže da nije želio da neke igrače izlaže opasnosti od povreda, pa su pojedinici koji nisu igrali odmah poslije meča odradili jedan trening.

"Ovakve stvari nam se ne smiju dešavati i slijedeće utakmice ćemo igrati po provjerenim terenima" dodao je Stojnić.

Rudar Prijedor će u ponedjeljak da odigra protiv juniora Sarajeva koji se nalaze u Makarskoj na pripremama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.