Rudar poveo, Drina u posljednjim minutama izjednačila

Remi u Prijedoru

Rudar poveo, Drina u posljednjim minutama izjednačila

D. Vejo

Fudbaleri Rudara iz Prijedora remizirali su danas na svom terenu u Prijedoru s ekipom Drine iz Zvornika, rezultat je bio 1:1 (0:0).

Ovaj meč, okarakterisan je kao derbi petog kola šampionata Srpske. A da je tako i bilo, pokazala je i današnja utakmica prošlogodišnjih premijerligaša BiH.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga. Kako sa jedne tako i sa druge strane igralo se veoma oprezno. Tek po koji onako "stidljiv" šut viđen je na obje strane. Nakon prvih 45  minuta, mreže su mirovale.

U nastavku, potpuno druga slika nego ona iz prve dionice susreta. Igrao se 50. minut kada je štoper Drine Ivanović igrao rukom u svom šesnaestercu, nakon čega glavni arbitar pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Bojan Burazor. Rudar vodi 1:0. I nakon pogotka, Rudar je napadao. Svi napadi kretali su od glavnog kreatora igre Burazora. Međutim, nakon skraćenog kornera u 83. minuti, Zvorničani preko Stevanovića koji pogađa glavom naokn ubačaja dolaze do izjednačenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi