Rudar pregazio očajnu Gradinu

Četiri gola u mreži Srebreničana

Rudar pregazio očajnu Gradinu

A. Haznadarević

Ekipe Rudara i Gradine su u Prijedoru odigrale i svoj posljednji susret jesenjeg dijela prvenstva, a nakon 90 minuta susreta, domaći Rudar je slavio rezultatom 4:0.

Rudar je u ovaj duel ušao kao desetoplasirana momčad na tabeli sa osamnaest bodova na kontu, dok je gostujući sastav ubjedljivo najslabija momčad na tabeli sa samo tri boda.

 

Velika bodovna razlika se pokazala kao realan pokazatelj snaga, s obzirom na to da je Rudar mnogo bolje sajao na terenu, a već u 16. minutu imao je i vodstvo od 1:0.  Mikić je započeo akciju, zatim je Kokanović glavom spustio loptu za Handžića, koji matira Zukića za vodstvo Prijedorčana.

 

Imao je Rudar još nekoliko prilika do kraja prvog dijela igre, međutim Mikić i Vuković nisu uspjeli iskoristiti izgledne šanse za povećanje vodstva.

 

U drugom poluvremenu slična situacija na terenu, a baš kao i u prvom periodu, domaćima nije trebalo dugo da stignu do pogotka. Igrao se trinaesti minut nastavka, kada je Handžić ponovo zatresao mrežu Gradine. Napadač Rudara je izašao sam pred golmana Zukića, te ga uspio savladati i po drugi put na utakmici.

 

U 79. Boris Savić je prošao po lijevoj strani, te pokušao uputiti jedan centaršut, koji je pomalo neshvatljivo lošom reakcijom odbrane završio u golu. Do kraja je još Srndović u 88. minutu ovjerio veliku pobjedu Rudara, postavivši konačnih 4:0. 

 

Sa ovim porazom Gradina je i definitivno potvrdila svoju kandidaturu za povratak u 1. ligu Federacije, dok je Rudar došao do važna tri boda, te lagano napreduje ka gornjem dijelu tabele. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer liga, 15. kolo

Rudar - Gradina 4:0 (16., 58. Handžić, 78. Savić, 88. Srndović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.