Napeti i neizvjesni krajiški derbi okončan bez pobjednika

Rudar Prijedor i Borac podijelili bodove

Napeti i neizvjesni krajiški derbi okončan bez pobjednika

A. Čaušević

Nakon pet godina pauze Rudar Prijedor i Borac su se ponovo sastali u Premijer ligi. Krajiški derbi okončan je bez pobjednika, rezultatom 1:1. 

Utakmica je bila izuzetno napeta tokom većeg dijela, bilo je i tenzija na tribinama, a na kraju se može reći da je podjela bodova najrealniji ishod.

Prvi gol na meču viđen je u 13. minuti, a postigli su ga domaći. Nakon ubačaja Jakupovića s lijeve strane, Mandić je glavom matirao Pavlovića za radost domaćih navijača.

Nakon toga su se Banjalučani trznuli, međutim nisu uspjevali da ozbiljnije zaprijete. U nekoliko navrata je prijetio Vranješ, ali kapiten gostiju je bio neprecizan.

Finiš prvog dijela je bio itekako uzbudljiv. U posljednjim minutama došlo je i incidenta između navijačkih grupa pa je susret za kratko bio prekinut.

Oglasi

Nakon što je sudija Drinić dao znak da se utakmica nastavi Vranješ je opasno šutirao iz slobodnjaka, a Šćekić je to izbio u korner. Nakon ubačaja iz kornera Uzelac je zabio glavom za izjednačenje.

Nastavak donosi veliku borbu, dosta prekida i malo izglednih prilika. Izdvaja se šansa iz 50. minute kada je Santos otklonio opasnost ispred svog gola nakon pokušaja Vranješa.

U posljednjem kvartalu meča gosti su bili ti koji su tražili pobjedu. Bilo je nekoliko prekida iz opasne zone. Međutim odbrana Rudara na čelu sa kapitenom Pekijom je djelovala sigurno. Susret je bio produžen za devet minuta, međutim ostalo je 1:1.

Na kraju su Prijedorčani stigli do svog petog boda u sezoni te su prekinuli niz od dva poraza, dok je Borac i dalje bez trijumfa i nakon pet odigranih mečeva.

FK Rudar Prijedor - FK Borac 1:1 (Mandić 13'/Uzelac 44')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Rudar Prijedor: Šćekić, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Dojčinović, Sajak, Marić, Jakupović, Smajić.

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Uzelac, Begić, Ćosić, S. Dujaković, Vojnović, N. Dujaković, Vranješ, Kulašin, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sampion je ucvrstio predzadnje mjesto na tabeli , novi golgeter Velimir Drinic iz Modrice je veliko pojacanje - to je veceras pokazao sa svojim sudijskim karafekama
21 0
Manager
Objavite izjavu trenera Rudara nakon meča !
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi