Desetkovano, ali razigrano Sarajevo promarširalo kroz Prijedor
Foto: FK Rudar Prijedor

Sigurna pobjeda Bordo tima

Desetkovano, ali razigrano Sarajevo promarširalo kroz Prijedor

A. Čaušević

Sarajevo je stiglo do novog gostujućeg trijumfa i to ponovo kod novajlije. U 4. kolu Premijer lige sa sigurnih 0:2 savladan je Rudar Prijedor. 

Ekipa Gorana Sablića kojeg i danas nije bilo na klupi je u Krajinu otputovala desetkovano bez nekolicine zvučnih imena. Između ostalih nije bilo Fanima, Velkoskog, Oremuša te suspendovanog Dupovca.

Međutim, to nije spriječilo Bordo tim da odigra jedan vrlo dobar meč iako početak nije bio baš obećavajući obzirom na niz propuštenih prilika popularnih Rudara.

Prijedorčani su u meč ušli nešto agresivnije. Prvo je Jakupović promašio nakon ubačaja, da bi u 18. minuti odličnu priliku imao Santos čiji je udarac krajnjim naporom odbranio Dizdarević.

Gosti su poveli u momentima kada su domaći imali više od igre. Dizdarević je loptu posalo do danas izuzetno raspoloženog Bodula koji upošaljva Bagarića, a napadač Sarajeva lobuje Šćekića za 0:1. Bilo je to u 23. minuti.

Četiri minute kasnije velika prilika za Sarajlije. Kobiljar je probio po desnoj strani, poslao je povratnu loptu u peterac, ali Bagarić ne uspjeva da pogodi s nekoliko metara.

Oglasi

Nova promjena rezultata desila se u 39. minuti. Bodul je ubacio iz slobodnjaka, a Mandić je loptu zatresao glavom te prevario vlastitog golmana za 0:2.

Start drugog poluvremena je u potpunosti pripao gostima. Igrači u bijelim dresovima su u tim momentima bili izuzetno razigrani. Stvorili su niz odličnih prilika, ujedno su u i promašivali.

Najbolju šansu imao je Kobiljar i to u 53. minuti. Izašao je sam pred Šćekića, šutirao pored golmana domaćina. Međutim, lopta je otišla tik pored stative.

Ostatak meča je protekao u ravnoteženoj igri. Domaći su bezuspješno pokušavali da vrate neizvjesnost u meč, dok su gosti bez većih problema kontrolisali igru.

Izdvajaju se prilike za rezervistu Cmiljanića (Sarajevo) u 85. minuti te za Amoaha (Rudar) koji je poslije furiozne kontre i odličnog prodora šutirao iznad prečka. Na kraju je ostalo zasluženih 0:2.

Sarajevo se tako ponovo s gostovanja vraća s punim plijenom. S druge strane Prijedorčani nisu uspjeli potvrditi tri boda s gostovanja protiv Veleža.

Rudar Prijedor - Sarajevo 0:2 (Bagarić 23', Mandić (ag) 39')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Rudar Prijedor: Šćekić, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Dojčinović, Amoah, Zekanović, Jakupović, Redžić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Hebibović, Đokanović, Bodul, Ramić, Bagarić, Palić, Kurdić, Kobiljar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Odlican rezultat sa ovim sastavom , bilo je tu i par finih akcija nije da nije - ali bilo je perioda u tekmi koje bolje da ne spominjem i da ih se nesjecam , jer mi onda i Apaurin vise ne pomaze - sve u svemu ima nade u bolje sutra
23 4
ragge
Odlična pojačanja Bodul i Bagarić
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije