Rudar prvi rival Radniku

Rudar prvi rival Radniku

M. Šljivak

Pripreme Radnika teku po planu i programu koji je napravio šef stručnog štaba Darko Nestorović. Igrači svakodnevno treniraju dva puta na svom stadionu, a ne smetaju im ni previsoke temperature.

"Igrači odlično podnose sve napore, a treninzi su izuzetno teški, jer rad se bazira na sticanju snage. U narednom periodu ćemo početi i sa odigravanjem kontrolnih utakmica. U nedelju ćemo igrati protiv Rudara u Ugljeviku, zatim nam je protivnik, 21. jula Drina Zvornik, četiri dana kasnije igramo protiv Gradine iz srebrenika, a 29. jula preostaje nam generalka protiv novog superligaša Srbije, Srema iz Donjih Pećinaca",  kaže trener Radnika Darko Nestorović.

U Radniku se nalazi nekoliko fudbalera na probi i ukoliko zadovolje, potpisat će ugovore. Na probi su Nemanja Mulina  iz Leotara, Stefan Udovičić  iz Radničkog (Kragujevac), Marko Selić (Žarkovo), a Nestoprović je prvom timu priključio i juniore Ranka Vulovića i Bojana Čavića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.