Rudar sa igračem manje bolji od Viteza

Pobjeda Rudara

Rudar sa igračem manje bolji od Viteza

Midhat Šljivak

Rudar je u Prijedoru u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao ekipu Viteza, a na krajuje domaći tim slavio pobjedu od 2:1.

Već iz prvog napada domaći fudbaleri su stigli do vodstva. U drugoj minuti mrežu gostiju je iz slobodnog udarca pogodio Mikić.

Uzbuđenja su nastavjena i u narednim minutama, a do 20. minute postignuta su još dva gola. Igrala se 16. minuta kada je domaći fudbaler Kotoran isključen, a iz slobodnog udarca koji je dosuđen pogodio je Mišić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, već u narednom napadu Rudar je stigao do vodstva. Pogodio je Stakić za prednost svog tima na poluvremenu od 2:1.

Vitez je bolje ušao u nastavak susreta. Smriko je u 55. minuti pogodio prečku, napadao je Vitez prema golu, ali do izjednačenja nisu došli, pa je susret završen pobjedom domaćih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.