Rudar savladao Gradinu i osigurao opstanak

Srebreničani se porazom oprostili od PL

Rudar savladao Gradinu i osigurao opstanak

A. Haznadarević

U posljednjem, 30. kolu BH Telecom Premijer lige, ekipa Gradine je na svom terenu ugostila Rudar iz Prijedora, a gosti su odnijeli pobjedu rezultatom 2:0.

Završen je tako još jednim porazom izlet kluba iz Srebrenika u društvo najboljih, koje im definitivno neće ostati u dobrom pamćenju, budući da su u trideset kola uspjeli osvojiti samo devet bodova.

S druge strane, Rudar je imao sudbinu u svojim rukama, pa iako je u meč ušao sa svega dva, odnosno tri boda više od Travnika i GOŠK-a, pobjedom u Srebreniku je uspio otkloniti sve dileme oko svog opstanka među elitom.

Od samog početka su gosti diktirali tempo utakmice, a u prvom poluvremenu je Haris Handžić imao tri dobre prilike.

U nastavku slična slika, ali da meč ne bi završio bez većih uzbuđenja pobrinuo se Radulović u 52. minutu utakmice, kada je zabio za vodstvo Rudara.

Gosti iz Prijedora su se zatim više koncentrisali na odbranu, te prilike tražili iz kontra-napada, što im se i isplatilo u 76. minutu, kada je Vuković sam ušao u šesnesterac, te šutirao u donji desni ugao gola Gradine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer liga, 30. kolo

Gradina - Rudar 0:2 (Radulović  52, Vuković 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.