Rudar savladao Slaviju u Prijedoru

Prva liga RS

Rudar savladao Slaviju u Prijedoru

D. Vejo

Izabranici Zlatka Jelisavca slavili su danas u okviru 13. kola Prve lige Republike Srpske na svom terenu protiv ekipe Slavije rezultatom 3:1 (1:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina koji je imao inicijativu na terenu. Na prvi pogodak, čekalo se svega 13 minuta, kada nakon kornera glavom loptu u mrežu Slavije posprema štoper Rudara Novica Petrović, koji postavlja rezultat prvog dijela.

U drugoj dionici susreta viđena je prava golijada. Nakon samo pet minuta igre u nastavku, Prijedorčani udvostručuju prednost, a strijelac je Jaćimović. Ipak, gosti iz Istočnog Sarajeva smanjuju rezultat u 77. minuti utakmice preko Stojanovića. Ali to nije bio kraj golijadi. Igrao se 88. minut meča kada mrežu gostiju pogađa rezervista Šakić, koji Rudaru donosi zlata vrijednu pobjedu.

Nakon 13 odigranih kola Rudar je drugoplasirani tim na tabeli s tri boda manje od lidera Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije