Rudar u Gračanicu po bodove za vrh

3. kolo Nogometne lige Federacije BIH

Rudar u Gračanicu po bodove za vrh

Danas i sutra se igraju susreti 3. kola Prve nogometne lige Federacije BiH.

Sastaju se Famos SAŠK Napredak - UNIS, Bratstvo - Rudar, Branitelj - Iskra, Krajina - Gradina, Krajišnik - Čapljina, Goražde - Vitez, Orašje - Budućnost i Omladinac - Jedinstvo.

Derbi susret ovog kola igraju Bratstvo i Rudar. Gostujući tim u novo prvenstvo ušao je dvjema pobjedama, pa tim Slaviše Božičića u Gračanicu dolazi po prve gostujuće bodove u novoj sezoni s kojim bi potvrdili visoke ambicije. Domaći tim, koji sa klupe predvodi relativno mladi strateg Nusret Muslimović, željeti će u ovom susretu doći do pobjede i tako dokazati da se i Gračanlije s pravom nadaju vrhu tabele. Kada su u pitanju sastavi, kod domaćina pravo nastupa nema Husein Šakušić koji je pocrvenio u Bugojnu, dok se kod gostiju na povredu žali kapetan i ponajbolji igrač, Zlatan Gafurović. Zbog kvaliteta koje posjeduju ova dva tima sigurno je da će ova utakmica pobuditi veliki interes kod publike jer se očekuje pregršt golova i dosta dobrih poteza.


Komšijski derbi se igra u Hrasnici, domaći Famos SAŠK Napredak ugostiti će vogošćanski UNIS. Domaći tim pobjedom je otvorio prvenstvo, da bi u drugom kolu pretrpili minimalan poraz u Čapljini od istoimenog domaćega sastava. Gosti su sa dva poraza iz dva kola pokazali da im u ovoj sezoni predstoji grčevita borba za opstanak i ukoliko žele da se u prvoligaškom društvu zadrže više od jedne sezone moraju početi skupljati bodove. Domaći tim u ovaj susret ulazi kao favorit zbog prednosti domaćeg terena i kvalitetnijeg igračkog kadra.

U nedjelju se u Mionici sastaju Omladinac i Jedinstvo. Gotujući tim u Mionicu dolazi sa nakanom da se u Bihać vrati neporažen, sredinom ove sedmice angažirana su još dva pojačanja sa kojim Jedinstvo želi napasti sami vrh tabele. Šef struke Omladinca u ovom meču neće moći računati na usluge pouzdanog defanzivca Ibrahima Škahića koji je pocrvenio u Kaknju dok se na povredu žali vezist Dražen Lukić, ipak, zbog kvalitete koju posjeduje domaći tim i prednosti domaćeg terena mionički sastav u ovaj susret ulazi kao blagi favorit.
Subota, 17:00 sati:Bratstvo - Rudar (Stojić, Spahalić, Macić)
Famos SAŠK Napredak - UNIS (Mujić, Delić, Hasić)
Krajišnik - Čapljina (Osmanović, Bačić, Zukić)
Orašje - Budućnost (Buljan, Mavrak, Beljo)
Krajina - Gradina (Tičić, Čaušević, Halilagić)
Goražde - Vitez (Džaferagić, Bogilović, Omerbašić)

Nedjelja, 17:00 sati:
Omladinac - Jedinstvo (Grabus, Bašić, Duraković)
Branitelj - Iskra (Bajraktarević, Stanić, Bošnjak)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.