Rudari prijete Želji, GOŠK dolazi na Koševo

Premijer liga, 17. kolo

Rudari prijete Želji, GOŠK dolazi na Koševo

Adnan Beganović

Ovog vikenda na rasporedu je 17. kolo Premijer blige Bosne i Hercegovine s tim što će danas biti odigrane tri utakmice, a sutra pet.

Jedna od zanimljivijih utakmica 17. kola odigrat će se u Prijedoru gdje domaći Rudar dočekuje plave s Grbavice, koji su u nevjerovatnoj seriji od deset uzastopnih pobjede. Iako je Rudar sa 18 bodova biže dnu nego sigurnoj sozni fudbaleri ovog kluba uvjereni su da mogu zaustaviti Željezničar.

"Mislim da možemo da prekineno seriju lidera. Željezničar ima dobru ekipu i iza njih je serija sjajnih rezultata, ali nas to ne plaši. Mi smo svjesni svojih kvaliteta i vjerujem u dobar rezultat. Ako na vrijeme postignemo gol možemo i do pobjede", izjavio je Kantar, ofanzivni fudbaler prijdorskog Rudara.

S druge strane u taboru momčadi s Grbavice svjesni su da ih očekuje teška utakmica, no i pored toga što će nastupiti bez pouzdanog defanzivnog dvojca (Bogičević, Vasilić) vjeruju da mogu do pozitivnog rezultata.

"U svakom slučaju, daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Uvjeren sam, ukoliko budemo igrali na svom nivou, možemo nastaviti pobjednički niz", rekao je Samir Bekrić u razgovoru za SportSport.ba.

U Trebinju će snage odmjeriti domaći Leoatar i banjalučki Borac. Utakmica na Policama od ogromnog je značaja za obje momčadi. Naime, Leotar se za opstanak, dok izabranike Velimira Stojnića samo pobjeda ostravlja u trci za titulom.

"Teška utakmica u nezgodno vrijeme je pred nama i mi ćemo morati sve da učinimo kako bi pobjedili i tako ostali u trci za naslov prvaka. Poraz od Željezničara moramo što prije da zaboravimo i da hladne glave uđemo u meč protiv Leotara. I domaćinu su bodovi neophodni u borbi za opstanak i to će vjerujem biti utakmica puna naboja u kojoj od mojih igrača očekujem maksimalnu borbenost i dobar rezultat", rekao je trener Borca Velimir Stojnić uoči današnje utakmice.

"Mi više nemamo pravo na kiks. Borac moramo da pobjedimo po svaku cijenu, jer u slučaju novog neuspjeha došli bi u tešku poziciju", istako je trener Leotara Borče Sredojević.

Derbi začelja odigrat će Kozara i Sloboda. Obje momčadi su u prošlom kolu pretrpjele poraze, tako da u ovu utakmicu ulaze sa samo jednim zadatkom, nadoknaditi propušteno. Očekuje nas neizvjesna utakmica u kojoj blagu prednost imaju izabranici Vlade Jagodića.

Sarajevo će na Koševu dočekati GOŠK. Bordo momčad je apsolutni favorit, no trener Dragan Jović pred utakmicu je istakao da je premijerligaš iz Gabele mnogo bolji no što to govori pozicija na tabeli.

Uspjeli smo zadržati dobru atmosferu pred start u proljeće. Uspjeli smo podići nivo samopouzdanja i nivo samopoštovanja kod igrača i s velikom dozom optimizma dočekujemo utakmicu s GOŠK-om. Radi se o kvalitetnijoj ekipi nego što to pokazuje tabela i njihova zadnja utakmica", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović.

Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Zvijezdu. Izabranici Brnaka Karačića apsolutni su favoriti, no Zvijezda je visokom pobjedom nad Leotarom u prošlom kolu svima poslala upozorenje. No, i pored toga svaki rezultat osim pobjede domaćih bio bi ravan čudu.

U Mostaru će sutra pod Bijelim brijegom snage odmjeriti domaći Zrinjski i Čelik. Plemići su još uvijek u igri za Evropu, a nakon mnogo vremena imat će i podršku s tribina, pa su zbog toga u opvom duelu i favoriti. Čelik može iznenaditi, odigrati dobru utakmicu u svakom momentu, a toga su svjesni i u Zrinjskom, no uvjereni su da će se Zeničani kući vratiti bez bodova.

Slavija će u Lukavici dočekati Velež. Pobjedom u Gabeli fudbaleri Slavije su se vratili u igru za opstanak. Međutim, svaki kiks premijerligaša iz Lukavice gurnuo bi ka nižem rangu, te ta činjenica može biti otežavajuća okolnost za fudbalere Slavije. Velež nema šta izgubiti tako da nas po svemu sudeći očekuje zanimljiva utakmica.

U Travniku će domaći Veziri dočekati Olimpic. Izabranici Husnije Arapovića su pod imperativom pobjede, a Olimpic je goropadan u gostima tako da u ovom duelu nema favorita.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.