Rudari sve bliže četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka u Ukrajini

Shakhtar nastavlja dominirati

Rudari sve bliže četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka u Ukrajini

A. Čaušević

Iako već nekoliko godina igra van svog grada Shakhtar iz Donjecka nastavlja dominirati ukrajinskim fudbalom. 

Nakon današnje pobjede Shakhtar se značajno priblžio osvajanju četvrte uzastopne titule prvaka. Protiv Desne je upisan trijumf rezultatom 3:2.

Za Rudare su pogađali Fernando i dva puta Marlos, dok su ga goste bili strijelci Favorov iz penala te Budkivsky u samoj završnici susreta.

Sve izvjesnijim osvajanjem titule prvaka Shakhtar će doći do 13. šampionskog pehara od osamostaljenja Ukrajine i značajno će se približiti kijevskom Dynamu koji je prvak bio 15 puta.

Inače, Dynamu i ove sezone ne ide baš najbolje. Velikan iz ukrajinske prijestolnice je trenutno treći na tabeli i ima čak 19 bodova manje od vodećeg Shakhtara. Drugoplasirana je Zorya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi