Rudy se pridružio Salihoviću i Ibiševiću

Hoffenheim se pojačao

Rudy se pridružio Salihoviću i Ibiševiću

Edmir Škorić

Mladi veznjak Sebastian Rudy (20) potpisao je četverogodišnji ugovor sa Hoffenheimom, a koliko je Stuttgartu pripalo na ime odštete, za sad nije poznato.

Zbog nedavnog odlaska Carlosa Eduarda u Rubin iz Kazana, Hoffenheimov trener Ralf Rangnick bio je u potrazi za igračem u veznom redu. Nakon sedmodnevnih pregovora, Hoffenheim je uspio angažirati potpis Sebastiana Rudyja, madlog veznjaka koji je ranije nastupao u Stuttgartu.

Rudy je prošao sve omladinske selekcije Stuttgarta, a za Švabe je debitovao u septempru prije dvije godine i to upravo u utakmici sa Hoffenheimom.

"Oduševljen sam što je Sebastian, igrač kojeg smo već duže vrijeme pokušavali dovesti, potpisao za nas. Riječ je o igraču koji se savršeno uklapa u našu filozofiju i uvjeren sam da će se brzo uklopiti u momčad", kazao je Hoffenheimov menadžer Ernst Tanner za službeni sajt kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.