Rui Patricio ide u Premiership?

Nakon sjajnih nastupa na Euru

Rui Patricio ide u Premiership?

Edmir Škorić

Everton želi da dovede golmana i Ronald Koeman ima zasad dvije želje.

Na Goodison Parku su u potrazi za kvalitetnim golmanom, a iskusni trener Koeman ne želi da štedi kada je u pitanju odbrana vlastitog gola.

Prva želja Karamela je Rui Patricio, koji je oduševio nogometnu javnost odbranama na Evropskom prvenstvu, kojeg je osvojio s Portugalom.

Patricio je odigrao više od 373 utakmica za Sporting i obzirom da je u najboljim godinama - 28 - spreman je da ide dalje. 

Navodno bi ga Sporting pustio za svega šest miliona funti, što zaista nije puno za takvog golmana. 

Pored Patricija, u kombinacijama je i Joe Hart, golman Cityja koji se nije proslavio na Euru, no nedvojbeno je sjajan čuvar mreže. Njega Pep Guardiola želi smaknuti s gola, pa bi i on mogao da napusti Etihad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi