Spašavaj živu glavu: Fotografija koja ledi krvi u venema

Scena koja će se često gledati

Spašavaj živu glavu: Fotografija koja ledi krvi u venema

A. Čaušević

Najopasnija fudbalska liga je počela u utorak.

Iz Ukrajine dolazi fotografija koju ćemo vrlo često gledati u narednom poriodu i koja na neki način ledi krv u venama.

Bez obzira na rusku agresiju Ukrajinici su preuzeli ogroman rizik i odlučili su da započnu novu fudbalsku sezonu.

Takmičenje između 16 ekipa igrat će se na nekoliko stadiona u Kyievu i okolici i to pod dosta rizičnim uslovima.

Mečevi će se igrati bez publike i u dnevnom terminu, a na svakom stadionu je napravljeno atomsko sklonište i postavljene sirene za uzbunu.

Danas će snage odmjeriti ekipe Rukha i Metalista iz Kharkiva. Oni će se sastati na stadionu u Lavovu i susret je pod znakom pitanja.

Naime, kada su izašli na zagrijavanje na stadionu je upaljena sirena zbog mogućnosti zračnog napada te su svi pobjegli u podrum.

Tada je i nastala fotografija kako svi igrači nestrpljivo čekaju daljne informacije te gledaju u mobitele u iščekivanju novih informacija.

Uzbuna je ubrzo nakon toga prestala te će se utakmica nastaviti, ali sluteći prema ruskoj hladnokrvnosti u dosadašnjem dijelu sukoba neće biti iznenađenje ukoliko se sirene ponovo upale.

Inače, kada su u pitanju ukrajinski klubovi koji se takmiče u UEFA-inim takmičenjima oni će svoje mečeve grupne faze igrati u inostranstvu kao što je to bio slučaj i sa susretima kvalifikacija.

Top Komentari

adonii
Koja je ovo Svjetska igranka nevjerovatno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi