Rummenige bi odštetu od Holandije

Zbog povrede Arjena Robbena

Rummenige bi odštetu od Holandije

Predsednik minhenskog Bayerna Karl Heintz Rummenige očekuje kompenzaciju od Fudbalskog saveza Holandije zbog povrede Arjena Robbena, koji će dva mjeseca biti van terena.

Rummenige smatra da bi "bilo fer" da holandski Savez nadoknadi štetu njemačkom klubu, jer se Robben povrijedio kada je igrao za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Robben je pokidao tetive koljena, što je utvrđeno kada se vratio sa odmora prošle sedmice. Sa tom povredom je i otišao na Svjetsko prvenstvo, a na takmičenju je propustio prve dvije utakmice.

Holandija je u finalu Svetskog prvenstva izgubila od Španije sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti