Rummenige: Wenger je nekada odbio Bayern
FOTO: EPA

Prisjetio se prošlosti

Rummenige: Wenger je nekada odbio Bayern

U javnosti je malo poznato da je Arsene Wenger u prošlosti imao mogućnost da preuzme Bayern.

Prije večerašnje utakmice između Arsenala i Bayerna, izvršni direktor minhenskog kluba Karl-Heinze Rummenige za medije u Engleskoj je otkrio da je tokom devedesetih godina Arsene Wenger imao ponudu Bavaraca. 

"Probali smo jednom da mu priđemo, bilo je to tokom devedesetih. On je, međutim, odlučio nešto drugo da ode u Japan. Želio je da doživi što više iskustva i zato se, nažalost, nismo dogovorili", izjavio je Rummenige. 

Wenger je na klupi Arsenala od 1996. godine i na kraju sezone će, kako stvari stoje, završiti svoju dugogodišnju epizodu u Londonu. Navijači su nezadovoljni rezultatima koje klub ostvaruje pod Wengerovim vodstvom i od njega su u nekoliko navrata otvoreno zatražili da ode. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi