Rummenige: Wolfsburg će biti prvak!

Direktor Bayerna kategoričan

Rummenige: Wolfsburg će biti prvak!

Iako je na poziciji direktora Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge uvjeren je kako će Wolfsburg osvojiti naslov prvaka Njemačke.  

Naime, u posljednjem kolu Bundeslige «vukovima» će za prvu titulu šampiona u istoriji biti dovoljan i remi s Werderom na domaćem terenu budući da imaju dva više od Bayerna i Stuttgarta koji očekuje međusobni duel.

»Već sada je sigurno da će Wolfsburg biti novi prvak Njemačke. Bio bih sretan kada bi moj tim zauzeo drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka.»

Rummenigge je dodao da u klubu ne razmišljaju o organizaciji proslave titule s navijačima u slučaju eventualnog kiksa Wolfsburga, te da će se nakon meča okupiti kako bi obilježili kraj.

Legenda njemačkog fudbala kritikovala je golmana Stuttgarta Jensa Lehmanna, koji je izjavio kako su Bayern i Wolfsburg ove sezone često imali pomoć sudija.

«Lehmann pati od nedostatka sportskog ponašanja i jasno je da želi stvoriti  neprijateljsku atmosferu za Bayern. Ako Wolfsburg postane prvak to neće biti zbog pomoći sudija, već zbog toga što igraju najbolje», naglasio je  Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti