Rummenigge: Barcelona je najveći favorit za osvajanje LP

Rummenigge: Barcelona je najveći favorit za osvajanje LP

O. Lekić

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge  rekao je nakon žrijeba za nogometnu Ligu prvaka da je uzbuđen što će se njegov tim sastati s Barcelonom u polufinalu tog takmičenja.

Bayern će 23. aprila dočekati na "Alianz areni" Barselonu u prvom meču polufinala, dok će u Španiji gostovati nedjelju dana kasnije.

"Veoma sam uzubuđen što ćemo igrati protiv najboljeg tima u Evropi. Barcelona je za mene pravi reper kvaliteta. Oni su u posljednjih nekoliko godina najviše puta osvajala ovo takmičenje", rekao je Rummenigge.

On je dodao da igranje na domaćem terenu u prvom meču polufinala predstavlja prednost, kao i da Barcelona za njega predstavlja glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka.

"Mislim da to što igramo kod kuće u prvom meču predstavlja malu prednost za nas, uprkos popularnom vjerovanju da je to mana. Videli smo to protiv Juventusa u četvrtfinalu. Svi su pričali da je to veoma loše po nas, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu na svom terenu, pa smo rasterećeni mogli da otputujemo u Italiju. I dalje osjećam da je Barcelona glavni favorit za osvajanje Lige prvaka, imaju sjajan potencijal u napadu", rekao je predsjednik Bavaraca.

U drugom polufinalnom meču sastaće se Borussija iz Dortmunda i Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.