Rummenigge ne pamti ništa slično, Robben presretan

Slavlje u Minhenu trajat će još dugo

Rummenigge ne pamti ništa slično, Robben presretan

Edmir Škorić

Holanđanin Arjen Robben sretan je zbog Bayernovog prolaza u finale Lige prvaka, baš kao i izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern je večeras izgubio na Santiago Bernabeu s 2:1, ali je u izvođenju jedanaesteraca bio uspješniji od izabranika Josea Mourinha.

"Jako sam ponosan na ovu momčad, jer kada startate u utakmicu kao što je ova i nakon 14 minuta gubite 2:0, onda morate biti mentalno jaki da se nosite s tim i oporavite od toga", kazao je Arjen Robben i dodao:

"Mislim da smo nadasve u ostatku utakmice igrali vrlo dobar nogomet i na kraju mislim da možemo reći da smo zasluženo pobijedili. Bili smo gladni uspjeha i svi smo bili jako agresivni".

Oduševljen je pobjedom i Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, koji vjeruje da je prolaz protiv Reala nešto najbolje što je vidio u gotovo pola stoljeća.

"Nisam svjedočio nečem sličnom u 40 godina profesionalnog nogometa. To premašuje sve što smo doživjeli 70-ih i 80-ih godina. Sretan sam i ponosan. Bio je ovo vrhunski nogomet", kazao je Rummenigge.

U finalu Lige prvaka će Bayern na svom stadionu (Allianz-Arena) 19. maja igrati protiv Chelseaja, koji je u dva susreta polufinala izbacio Barcelonu. Robben će imati priliku da zaigra protiv kluba u kojem je igrao prije nego je 2007. godine prešao u Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti