Rummenigge: Svi se trebaju plašiti njemačkih timova

Rummenigge: Svi se trebaju plašiti njemačkih timova

Midhat Šljivak

Predsjednik uprave minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kako se svi timovi u Ligi prvaka trebaju plašiti duela protiv njemačkih klubova u eliminacijskoj fazi.

Pored njegovog Bayerna, u osmini finala Lige rpvaka našli su se Borussia iz Dortmunda i Schalke, a Rummenigge smatra kako niti jedan tim neće biti sretan ako izvuče njemački tim.

"Trentuno mislim da niko ne želi njemački tim u eliminacijskoj fazi. Bayern, Borussia i Schalke su postigli veliki ugled širom Evrope i sasvim sigurno ih niko ne želi za protivnika", rekao je Rummenigge.

Legenda Bavaraca samtra da i pored imena kluba kojeg dobiju 20. decembra u Nyonu, Bayern želi prolazak, a motivacije im ne nedostaje.

"Kada pogledate listu potencijalnih protivnika, tu je nekoliko zaista velikih imena, Ipak, mi smo veoma motivisani da uspijemo u Ligi prvaka, ali vidjećemo šta žrijeb donosi", dodao je Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti