Rummennige: Kroos se vraća u Bayern

Rummennige: Kroos se vraća u Bayern

Edmir Škorić

Na kraju ove sezome talentirani 20-godišnji igrač veznog reda Toni Kroos se sigurno vraća na Allianz-Arenu, odakle je ljetos bio posuđen Bayeru iz Leverkusena.

Toni Kroos je postao jedan od glavnih igrača Bayera iz Leverkusena, koji se bori za naslov prvaka Njemačke. No, nakon što se okonča ova sezona Kroos će se vratiti Bayernu, a potvrdio je to i predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"To je riješeno. Sastao sam se prošli četvrtak sa Tonijem i njegovim zastupnikom Volker Struthom i igrač se definitivno vraća u Bayern. Ne mora se plašiti klupe, jer trener Louis van Gaal misli samo najbolje o njemu i pomno ga je pratio posljednjih tjedana", kazao je Rummenigge za Bild.

Kroos je u srijedu po prvi put nastupio za selekciju Elfa protiv Argentine. Ove sezone je postigao osam golova i ubilježio devet asistencija za Apotekare, koji imaju izgledne šanse da ove sezone završe na vrhu Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.