Rumun Dorin Goian u Palermu

Rumun Dorin Goian u Palermu

Edmir Škorić

Na službenim stranicama Steaue iz Bukurešta objavljeno je kako je rumunjski reprezentativac Dorin Goian za 2 miliona eura prodan italijanskom Palermu. Igrač će zarađivati 550 hiljada eura po sezoni.

28-godišnji odbrambeni igrač Dorin Goian postao je novi član Palerma, nakon što ga je prodala bukureštanska Steaua. Naime, ovaj Rumun za svoju nacionalnu vrstu odigrao je 27 utakmica i postigao pet golova, a "žuti" dres nosi od 2005. godine. Pet golova je za jednog odbrambenog igrača, itekako, zadovoljavajuća statistika.

Službena klubska stranica kluba iz Bukurešta piše kako je Goian za 2 miliona eura prodan u Siciliju, te da će igrač po sezoni zarađivati oko 550 hiljada eura. Trener Palerma Walter Zenga trenirao je Rumuna dok je ovaj trenirao klub iz Bukurešta.

Osim Goiana, Palermu se ovog ljeta pridružio Genoin golman Rubinho (umjesto Marca Amelije), Nicolas Bertolo iz Banfielda i Talleresov Javier Pastore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.