Rumunija bez Mutua i protiv BiH

Rumunski napadač neće dobiti poziv u reprezentaciju

Rumunija bez Mutua i protiv BiH

Fudbalska reprezentacija Rumunije, protivnik Bosne i Hercegovine u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ostaće lišena usluga napadača Adriana Mutua.

Mutu je trenutno suspendovan nakon što je bio pozitivan na doping testu, a upravo je to jedan od razloga što ga selektor Rumunije Razvan Lucescu ne namjerava više zvati u a nacionalni sastav Rumuna.

"Diciplina je za mene uvijek na prvom mjestu. Jednostavno ne mogu dozviliti igračima da ne poštuju pravila sporta, a Adrian Mutu je jedan od faktora koji narušavaju atmosferu u svlačionici. Tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada nas je Srbija pregazila sa 5:0, malo prije početka susreta vidio sam Mutua kako pije alkohol. Tada sam ga otjerao iz reprezentacije i neću ponovo dobiti poziv sve dok sam ja selektor", rekao je Lucescu za rumunske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.