"Rumunija i BiH borit će se za baraž"
Belodedić u dresu rumunske reprezentacije

Miodrag Belodedić tvrdi:

"Rumunija i BiH borit će se za baraž"

Adnan Beganović

Miodrag Belodedić, fudbaler koji je sa Steauom i Crvenom zvezdom uspio da osvoji titulu klupskog prvaka Evrope, smatra da će selekcija Rumunije, za koju je odigrao 55 mečeva i postigao pet golova, voditi bitku sa reprezentacijom BiH za drugo mjesto u kvalifikacijama za EP 2012.
Belodedić je iznio niz pohvala na račun reprezentativaca BiH i tvrdi da će grupa u kojoj pored naše reprezentacije i Rumunije igraju još Francuska, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg biti dosta zanimljiva.

"BiH je u poslednje vrijeme fudbalski porasla, njeni reprezentativci igraju u klubovima koji se takmiče u najjačim evropskim ligama, kao što su Njemačka, Francuska i Engleska. Francuska, koja može da sastavi dva podjednaka tima, je favorit, a BiH i Rumunija će da se bore za drugo mjesto, odnosno baraž. U rumunskoj selekciji, a mislim da je tako i sa reprezentacijom BiH, u slučaju povrede dva, tri prvotimca nema alternativa i zbog toga su Galski pijetlovi favoriti u grupi", rekao je Belodedić.

On smatra da bi selekcija Albanije, na čijoj klupi sjedi hrvatski stručnjak Josip Kuže, mogla da pomrsi račune ekipama koje će da se bore za prva dva mjesta.

"Rumunija je prije par godina igrala sa Albancima i samo zahvaljujući sreći je pobjedila u gostima. Albanija nema jak tim, ali može da bude neugodna kod kuće i nije isključeno da se neko od favorita ''oklizne'' u Tirani. Malo je vjerovatno da će to biti Francuzi, već mislim na Rumuniju i BiH. Što se tiče Bjelorusije i Luksemburga i protiv njih će trebati igrati s maksimalnim oprezom, jer danas sve reprezentacije igraju fudbal i nema lako dobijenih mečeva", tvrdi nekada najbolji libero Evrope.

On je dodao da, pored Cristiana Civua, najznačajniju ulogu u reprezentaciji Rumunije ima napadač Fiorentine Adrian Mutu, ali da on zbog raznih razloga ne pruža konstantno dobre igre.

"Mutu se trenutno nalazi pred kaznom i ostaje da se vidi na koliko će da bude kažnjen. On je udarna igla Rumuna i bez obzira na kvalitete ostalih igrača rezultati ove reprezentacije umnogome zavise od toga u kakvoj je Mutu formi i u kakvom raspoloženju", zaključio je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.