Rumunija izgubila od Ukrajine na penale
Strijelac dva gola za Rumuniju, Dan Alexa

Protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012.

Rumunija izgubila od Ukrajine na penale

Rumunija, pritivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine izgubila je od Ukrajine nakon penala u Kupu četiri nacije.

Regularnih 90 minuta je završeno 2:2, nakon čega su uslijedili penali. Rumini su gubili sa dva gola razlike, ali su na kraju ipak uspjeli doći do izjednačenja.

Ukrajinu u prednost je doveo Yaroslav Rakitskiy, mladi defanzivac Shakhtara u 23. minuti. U 31. minuti prednost je udvostručio Artem Volodymyrovych Milevskiy , 26-godišnji napadač Dinama iz Kijeva.

Dan Alexa, 31-godišnji defanzivni veznjak Politehnica Timişoare sa svoja dva gola Izjednačio je rezultat i izborio penale. Prvi gol postigao je u 33., te drugi u 44. minuti susreta.

U izvođenju udaraca sa bijele tačke bili su Ukrajinci koji su pogodili četiri puta, dok su Rumuni uspjeli postići samo dva gola.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će 26. marta kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Ruminije na Bilinom Polju u Zenici.









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.