Rumuniji treće mjesto na Kupu četiri nacije
Gabriel Torje, 21-godišnji krilni igrač

Protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012.

Rumuniji treće mjesto na Kupu četiri nacije

Obje večerašnje utakmice Kupa četiri nacije koji se održava na Kipru, završene su nerješenim rezultatom 1:1 nakon 90 minuta, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Rumunija, protivnik naše preprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, igrala je za treće mjesto protiv domaćina Kipra.

Rumuni su poveli u 55. minuti preko Gabriela Torjea, mladog krilnog igrača Dinama iz Bukurešta. No, u 84. minuti domaćini su poravnali rezultat preko Michalis Konstantinou, iskusnog napadača Omonoije.

Protivnici naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine bili su uspješniji u izvođenju penala, te su slavili sa 5:4 i tako osvojili treće mjesto na turniru.

U finalu Ukrajina je savladala Švedsku na penale istim rezultatom 5:4. Nakon 90. minuta bilo je 1:1.

Šveđane je u vodstvo doveo Johan Elmander, napadač Boltona već u 7. minuti. Da bi iz penala u 20. minuti, Marko Dević, porijeklom iz Srbije, donio Ukrajini poravnanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.