Rusi bez problema, Finci slavili u Velsu
Zadovoljstvo na ulicama Moskve

Kvalifikacije za SP

Rusi bez problema, Finci slavili u Velsu

E. Škorić

Na "Luzhniki" stadionu u glavnom gradu Rusije, danas je odigrana utakmica 4. kola grupe "4". Rusi su golovima Pavlyuchenka (32') i Zyrianova (71') pobijedili potpunog "autsajdera", Azerbejdžan, rezultatom 2:0.

Dolaze su u vodstvo u 32. minuti kada gosti nesmotreno prave faul nad Igorom Semshovom. Napadač londonskog Tottenhama preciznim je udarcem pogodio u donji desni ugao golmana Velijeva. Zatim je Rusija napadala, pokušavajući napravit dobru gol razliku u utakmici sa slabom ekipom Azerbejdžana. Gosti su odolijevali napadima, poprilično uspješno, sve do 71. minute.

Konstatnin Zyryanov tada je osigurao pobjedu svom timu. I ovaj put u akciji je učestvovao napadač Tottenhama, koji je odlično uposlio Zyrzyanova za sigurnih 2;0,

Ovo je Rusiji deveti bod. Nalaze se na 2. mjestu grupe sa bodom manje od Njemačke, koja će vjerovatno pobijediti večeras "autsajdera" Lihtenštajna. Azerbejdžan je ostao na jednom bodu, i prezadnji je, jer ima bolju gol razliku od Lihtenštajna. Dakako, borba za prvo mjesto vodiće se između Njemačke i Rusije.

Vals je večeras posustao jer je kući poraženi od Finske 0:2. Golove su postigli Johannson u 43. minutu, te Kugi u sudijskom vremenu susreta.

Rusija - Azerbejdžan 2:0
RUSIJA:
Akinfeev, Anyukov, Ignashevich, Berezutsky, Denisov, Semshov, Pavlyuchenko (Pogrebnyak, 72), Arshavin, Semak (A. Dzagoyev, 56), Zyrianov, Zhirkov.
AZERBEJDŽAN: Velijev, Subasic (Javadov, 46), Bakhshiev, Ramim (Gomes, 61), Maharramov, Shukurov, Melikov, Sadygov, Abbasov, Yunisogly, Nadyrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije