Rusi najavili tužbu protiv bivšeg selektora

Dick Advocaat prekršio ugovor

Rusi najavili tužbu protiv bivšeg selektora

A. Haznadarević

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Rusije (RFU) Nikita Simonijan najavio je da će ta organizacija podnijeti tužbu protiv bivšeg selektora Dicka Advocaata, jer smatra da je prekršio odredbe ugovora.

"Njegov ugovor sa RFU ističe 15. jula. On je funkciju selektora napustio 16. juna nakon poraza od Grčke na Evropskom prvenstvu. U međuvremenu je potpisao i ugovor sa PSV Eindhovenom sa čijom ekipom radi od 1. jula. To je bilo kršenje važećeg ugovora", rekao je Simonijan.

Na ovakav potez RFU se odlučio, između ostalog, jer je Advocaat tražio da mu se isplati i novac za posljednji mjesec ugovora, što bi savez koštalo oko 300.000 eura.

"Pozvali smo ga na sastanak da čujemo njegovo objašnjenje. Nažalost, mislim da ga više nećemo vidjeti. Razočaran sam zbog Advocaatovog ponašanja", dodao je Simonijan.

Selekcija Rusije takmičenje na EP završila je u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.