Rusi optužili Spahića za namještanje
Emir Spahić na meti žestokih kritika u Rusiji

Naš kapiten na udaru

Rusi optužili Spahića za namještanje

Emir Spahić, pouzdani kapiten reprezentacije BiH, stavljen je na transfer listu Lokomotiva, a kako tvrde u ovom ruskom klubu, glavni razlog za takvu odluku je namještanje utakmice.

Naime, Spahić je bio glavni “junak” afere u ruskom prvenstvu, koja se dogodila prošle jeseni, u kojoj je Himki iznenađujuće savladao Lokomotiv u Moskvi sa 2:0.

Himki se tada borio za ostanak, a pri jednom golu Spahić se navodno izmakao protivničkom igraču nakon čega su se na račun bh. kapitena obrušile salve optužbi.

Prema pisanju Večernjeg lista Spahićev tadašnji saigrač Sergej Gurjenko, bio je najglasniji.
“Takav nam igrač ne treba u timu”, istakao je predsjednik Lokomotiva.
Ruski novinari tvrde da Spahića prati takav glas, nečasnog igrača, a navodno je zbog toga i Oleg Romancev zanemario njegove igračke kvalitete i nije ga htio imati u moskovskom Dinamu.

“Nikako ne vjerujem u to, jer je Spahić izuzetno pošten momak. Imao je neke nesporazume s klubom, želio je otići, nisu mu dali, ali lažu da je namještao utakmice. On je častan čovjek i sportaš”, istakao je za Večernji list selektor Miroslav Blažević.

Koliko u svemu ima istine vidjeće se uskoro, ali je činjenica da je naš kapiten na meti mnogih klubova pa se tako već javio klub Krilja Sovjetov, koji ga želi angažovati. Valjda i to ide u prilog tvrdnji da su Rusi tražili "žrtveno janje"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.