Rusi pokazali zube

Rezime prvog dana Eura

Rusi pokazali zube

Jučer je utakmicama Poljska - Grčka i Rusija - Češka počelo Evropsko fudbalsko prvenstvo.  

Poljaci su kao domaćini Eura otvorili smotru najboljih evropskih selekcija remijem sa tvrdim Grcima. Završilo je 1:1, uz po jedno bolje poluvrijeme za obje selekcije.

 

Domaći su nakon prvih 45 minuta imali prednost od 1:0, igrača više i sve je izgledalo dobro za Roberta Lewandowskog i društvo. Međutim, tako nisu mislili Grci i uslijedio je povratak iz snova.
szólj hozzá: Poland Greece 1:0 Lewandowski

 

Salpingidis je vratio stvari na početak već u šestoj minuti prvog dijela, a nakon što je isključen golman Poljske Szczesny Grci su imali najveću priliku. Penal. Ali, nisu ga iskoristili, pa je ovaj meč završio remijem.


Poland 1 1 Greece hoofoot.com HD EURO 2012... by hoofoot

 

Rusija je u susretu sa Česima pokazala šta zna. Drugim riječima, Rusi su pokazali zube i najavili možda i nešto više na ovom Euru. Vidjećemo.

 

Lagana i ubjedljiva pobjeda nad Češkom sa 4:1 pokazuje da su Rusi iz godine u godinu sve bolji, iako u ekipi imaju samo jednu svjetsku zvijezdu. Ne, to nije Andrej Aršavin. Nije to ni Alan Džagoev, a ni sinoć fenomenalni Širokov.

 

To je selektor Rusije, sjajni holandski stručnjak Dick Advocaat, koji bi sa ovom generacijom bez izazito velikih zvijezda mogao daleko dogurati.

 

Prvi dan Eura mogao je zadovoljiti. Vidjeli smo čak sedam golova, što je za ovakva takmičenja daleko iznad prosjeka. 

 

 

 

 

 



Ipak, prave poslastice tek dolaze. Danas u 18 sati počinje takmičenje u grupi smrti, grupi B. U 18 sati na teren stadiona Metalist izlaze Paklena narandža, Holandija i selekcija Danske, vječno neugodan protivnik svim favoritima, dok je utakmica dana na programu u 20:45 sati, kada će na teren Arene Lviv izaći selekcije Njemačke i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.