Rusi zacementirali drugo mjesto
Aršavin je bio začetnik svih akcija ruske selekcije

Kvalifikacije za SP 2010, Grupa 4

Rusi zacementirali drugo mjesto

Fudbalska reprezentacija Rusije zacementirala je drugu poziciju u Grupi 4 kvalifikacija za plasman na SP 2010. godine u JAR nakon što je u direktnom obračunu za drugo mjesto nadigrala Finsku kao gost sa čistih 3:0.

Osim pobjede, Rusi su istakli kandidaturu i za lidersku poziciju na kojoj se nalazi Njemačka, ali sada sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na mladiće Guusa Hiddinka.

Junak trijumfa je bio Aleksandar Keržakov koji je gostima donio prednost nakon 26 minuta igre. Isti igrač je udvostručio vodstvo, da bi konačnih 3:0 postavio Zirjanov u 71. minutu nakon solo akcije.

Rezultat
Finska - Rusija 0:3 (0:1) (Keržakov 26', 53', Zirjanov 71').

Poredak
Njemačka 16 bodova, Rusija 15, Finska 10, Vels 9, Azerbejdžan 1, Lihtenštajn 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.